torsdag 9 februari 2017

Blommig Fredag- i år ska jag .......

Inspirationen och lusten börjar bubbla fram när ljuset återvänder och jag vill gå ut nu, på en gång och börja påta i trädgården. Men vänta nu, idag är det grått igen och solen har gömt sig så jag väntar ett tag till.
Men i år ska jag - njuta av trädgården och allt  i den från  vårens allra första början och när det                                           infaller bestämmer jag själv.
                           -  så alla frön jag beställt från STA och andra ställen och verkligen försöka ta hand                                   om dom på bästa sätt eller så gott jag kan.
                           -  åka på trädgårdsresor tillsammans med andra trädgårdsvänner, umgås. se på                                         vackra trädgårdar, äta god mat och handla nya växter i massor. Det ser jag                                             verkligen fram emot.
                           -  ta vara på tiden och gå ut tidigt på mornarna så att jag hinner med mycket under en                               dag så att jag känner mig nöjd med mig själv och vad jag har åstadkommit i                                            trädgården  under dagen.
                            -  läsa en god bok och bara njuta av friden och fågelsången.
                            -  bjuda några vänner på t ex lunch när jag får inspiration att laga något gått.
Jag vet ju inget om framtiden egentligen så det kan ju bli något helt annat också. / Carita
 Jag hittade en del bilder från inköp förra våren och kände att det är ju så roligt att köpa nya växter trots platsbrist, så i år ska jag köpa en del nya spännande växter hoppas jag. I övrigt är bilderna från maj månad 2016.

Vill ni se vad andra ska göra i år, gå in på Bland rosor och bladlöss
  

12 kommentarer:

 1. Man längtar verkligen efter sol och värme nu så man kan börja umgås med sin trädgård igen.Själv har jag inga stora planer utan vill mest njuta av tillvaron.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Visst är det en helt fantastisk känsla att hitta nåt nytt och spännande att köpa och sen gräva ner i trädgården, men..... I år ska jag inte göra det! Jag ska försöka - det är inte lätt - att begränsa mig och istället "bara" göra iordning det som misskötts i trädgården dom sista åren.
  Fast det är fruktansvärt svårt att inte planera in en massa nya planteringar, men det finns ju gamla att fräscha upp!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. "...eller så gott jag kan" det var dagens bästa ord. Summerar så fint hur jag tänker kring det mesta faktiskt. Idag ska jag trots att det egentligen är fel så fler fröer - de som vill ha det mörkt och varmt. Sen ska jag ta hand om de så gott jag kan :)

  Vilken underbar månad maj är i din trädgård!

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Var tvungen att tala om att jag fnissade gott när jag läste er kommentar "...om du har några..." när det gäller ogräs! Snart är det BARA ogräs om jag inte gör nåt!
  KRAM IGEN
  Susie

  SvaraRadera
 5. Javisst ska vi påminna varandra om att njuta också! Påminna oss om att se allt som är vackert! Jag gillar verkligen dina planer för året.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Nu har vi en härlig tid då vi får börja planera och det är så klart så att nog ska man köpa några nya växter även det här året för det finns ju så mycket fint.Viktigt är att även njuta av trädgården och lyssna på fågelsången det ger verkligen ro i själen.Ha en trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 7. Det låter så skönt det du beskriver. Just det där att gå ut tidigt på morgnarna är något av det bästa jag vet. Att vakna tillsammans med naturen. Och efter ett par timmar är det fortfarande tidigt och man kan ta sig en morgonfika.

  Ha en trevlig helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. Låter som du kommer att få en toppen säsong i år! Göra lite av det som faller in, av det man är intresserad av:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Kan verkligen skriva under och känna igen mig i din beskrivning, utom att jag ska handla växter i massor för det finns det inte plats för, men några.. kanske ganska många ska det bli
  //Helene

  SvaraRadera
 10. Det høres ut som en deilig sommer. Godt for både kropp og sinn.
  Hage er helsebot :-)
  Takk for fint innlegg.
  Ha en fin helg.
  Eirin.

  SvaraRadera
 11. Låter alldeles underbart, att njuta med och i trädgården.
  Jag kan knappt vänta tills vårsolen skiner och det börjar blomma, som i dina härliga bilder.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 12. Låter som en bra plan, att njuta av trädgården :)

  Ha det gott!
  /Birgitta

  SvaraRadera