torsdag 12 januari 2017

Blommig Fredag- Min favorit

Jag har bläddrat igenom alla bilder jag tog under maj- augusti förra året och ska jag välja någon bild därifrån över favoriter blir det många sidor. Det finns alltid någon favorit eller många favoriter under vår och sommarmånaderna och favoritskapet skiftar från en dag till en annan efter hand som dom slår ut och blommar. Det betyder att det egentligen blir nästan en favorit per dag  i maj och juni månad. Jag har valt ut dom jag fastnade för precis när bilden dök upp.
 6/5. Jeffersonia dubia, blå presidentsippa tillhör en av favoriterna på våren. Vackert utspring tidigt på våren med sina röda knoppar och balverket är vackert hela sommaren,
8/5. Sen måste ju alla vit- och gulsippor vara med, och alla andra vårblommare, jag kan inte välja bort någon.
 9/5. Vit Glaucidium palmatum, lunddocka, kan man inte gå förbi utan att se

 28/5. Fjällsippan, Dryas octopetala måste bara vara med . Vissa år är den jättefin och en del år har den inte blommat alls. Här växer den på en upphöjd kulle med mycket lera inblandat. Jag vet inte om det är den ideala platsen men den har trots allt brett ut sig och blivit en stor matta.
 1/6. Tulipa sprengerim en frösådd. Svår att få tag i i någon handelsträdgård så man måste nästan så den själv eller få av någon god vän som  lyckats. Blommar sent
 2/6. Mattor av mossflox måste jag bara ha, växer på samma kulle som fjällsippan.
13/6. En underbar liten låg blåklocka i ett tråg från Gotland.  Namnskylten är insnöad.
 21/6. Och så förstås Blå bergvallmo, Meconopsis sp. Fröet är vildinsamlat i Asien av en växtsamlare.
 26/6. Sen har jag fallit pladask för mina vita kinesiska pioner. Jag har flera olika fast det är svårt att se skillnaden på dom. Dom är otroligt vacka.

 26/6. Egentligen är jag förtjust i allt som växer från april-maj till augusti-september. Hur lätt är det att välja då. I bakgrunden syns Honungsrosen.
 5/7 En riktig favoritnäva, Summer Skies.
15/7 Bland liljorna finns många favoriter, bl a den här som är väldigt rikblommande, Sweet Surrender.
16/7 . Deinanthe caeruela Blue Wonder ser ut som ett smycke så den måste med i listan över favoriter.  Det finns hur många fler som helst men det får räcka för den här gången./Carita
Vill ni se flera favoriter gå in på Bland rosor och bladlöss.

19 kommentarer:

 1. Det var ett par favoriter :)
  Jag håller med att det är svårt att välja. Alla har ju sin tjusning under olika delar av säsongen men jag tror ändå de som kommer bland de första är de som man uppskattar mest.
  En honungsros hade vi ju tänkta att skaffa oss i år ja. Tack för påminnelsen :)

  Trevlig helg!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Visst är det svårt att välja, det finns många vackra växter. :-)
  Så fin er trädgård är! Underbara bilder.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Det var nästan hopplöst att välja sin favorit, speciellt genom att titta på bilder. Istället gick jag igenom det jag tänkt på under året, alltså vilka funderingar jag haft runt vissa växter. Men inte blev det lättare på det sättet inte..... *fniss* Och jag förstår verkligen att ni hade svårt, ni har ju en del att välja mellan. Förresten, var det verkligen "ni" som valde, eller var det endast en av er!?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mest jag som väljer växter och färger. Min gube B, Håller mest på med sten och andra byggnationer i trädgården. Det är bara jag som skriver på bloggen också. Ha det fint. Carita

   Radera
 4. Den lilla presidentsippan är underbar, vilken vacker ljusblå färg. Pionerna och Sweet Surrender, tillhör också mina favoriter. Vackra bilder på många fina favoriter.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Ja en favorit kan man knappast klara sig med. Vilken fin massverkan det blir med dina mossflox, man borde göra det mer (massverkan alltså). Mycket läcker blå Deinanthe caeruela Blue Wonder.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Så många favoriter som avlöser varandra. Har en trädgårdsvän med en hel stor matta med presidentsippor. Din vita lunddocka är superfin.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 7. Så fina favoriter Ni har i trädgården. Lunddocka är en växt som jag skulle vilja ha i trädgården den är ju så fin och även de vita Liljorna är vill ha växter.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Men så mycket vackert och så mycket jag inte sett förr! Fjällsippan låter spännande och mossfloxen (som jag misslyckats med) är värd ett nytt försök här hos mig!

  Jag skrattade gott åt din första mening, för precis så var det för mig också. Och uppenbarligen för många andra!

  SvaraRadera
 9. Så många fina du visar! Fylle på min önskelista!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 10. Så roligt att se, förstår att du har många favoriter.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 11. Många fina favoriter. Inte minst Tulipa sprengeri. Den önskar jag mig många av 😊
  Trevlig helg
  Birgitta9

  SvaraRadera
 12. Så sant... Inte sjutton går det att välja en endaste. Många underbara växter bland dina favoriter. Vit bergvallmo och lunddocka ska jag göra nya försök med bara för de är så vackra.

  HA det gott! Carina

  SvaraRadera
 13. Helt underbart! Instämmer att allt är favorit även hos mig. Dock saknar jag tulpanen ;-(. Men jag är en glad prick ändå ;-))!

  Ha en fin helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 14. Jag bara sitter här och suckar och njuter. Kan bara instämma, alla är favoriter. Vilka fina mossfloxmattor ni har. Och den vackra blåklockan från Gotland! Ljuvlig!

  Önskar er en fortsatt fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 15. Ja jösses!
  Vad många favoriter det finns hos dig. Helt magiskt! Och jag tänkte först fråga vilken tid under säsongen som det är vackrast att komma till er!!! Jag fattar att det går bra, när som ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker själv att tiden från mitten av maj till midsommar är vackrast medan allt är någorlunda lågt och fräscht men det är ok senare också. Det är bara att komma när vi har öppet eller ringa om du vill ha en annan tid.
   Hoppas vi kan ses någon gång. Carita

   Radera
 16. Ja, det var många favoriter det, vilken tur vi har våra årstider med olika blomning, så det alltid finns någon ny stjärna att bländas av!

  Gunilla

  SvaraRadera
 17. Din samling favoriter hade många som jag inte ännu har upptäckt! Härligt att det finns mer att upptäcka!

  SvaraRadera