fredag 20 januari 2017

Blommig Fredag- Jag längtar

Snön som kom för ett tag sen ligger kvar men det varma vädret har gjort att den håller på att smälta bort igen. Hoppas den värmen blir kvar några dagar så att allt försvinner, jag har ju hellre barmark.Just nu skiner solen och molnen håller på att lösa upp sig. Ljuset håller på att komma tillbaka och livet återvänder och jag längtar efter våren.Vi är ju bara i slutet av januari så det är någon månad kvar men idag får jag en liten föraning om våren.
Jag börjar också längta efter att få botanisera i plantskolorna och hitta och köpa växter som jag bara måste ha men egentligen inte behöver. Det är härligt att hitta rariteter som man inte kan låta bli, som man försöker hitta en plats åt och som man måste pyssla extra om.
Jag längtar efter att besöka växtmarknader och andras trädgårdar för att inspireras och köpa ännu flera växter . Jag längtar efter att träffa trädgårdsvänner som man kanske inte pratat med under hela vintern och få höra om deras planer om kommande trädgårdssäsong.
Jag längtar efter att komposten skall tina och att jag kan tömma jorden från  en behållare ut i rabatterna. Jag längtar efter att få rensa vårens första ogräs och att städa upp i rabatterna.
 Jag längtar efter att se hur den här rabatten kommer att se ut. Allt det här har jag tagit bort och ersatt med tulpaner.
 Jag längtar efter att se alla nya lökar som jag planterade  under hösten.
 Och så längtar jag efter dom vita krokusarna.
Sen längtar jag förstås efter vitsipporna ,
och att kunna sitta ute, bara ta det lugnt och  ta in allt det nya som spirar. Att längta efter något är det som driver en framåt, man vill bara vara med om allt som kommer, det är spännande.
Vill ni se vad andra längtar efter gå in på Bland rosor och bladlöss
H an fin helg/CArita

15 kommentarer:

 1. Tror att vi alla längtar till våren.Bara att kunna sätta sig på altanen och låta vårsolen sätta lite färg på näsan.Det är ju så härligt med de där första soliga varma dagarna.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Jag kan skriva under på precis allt du längtar till. Det blir ju speciellt när det är så säsongsbundet. Du verkar ha en riktig lökträdgård eller iallafall mycket lökar. Då är ju våren magnifik.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Ny suger vi i oss alla vårtecken vi kan finna! Precis som du undrar jag hur resultatet blir av höstens lökplantering - så spännande!

  SvaraRadera
 4. Dom flesta av oss "trädgårdsister" håller nog med - och jag som senaste åren endast lagt ner rabatter i trädgården har nu börjat planera nya. Eller åtminstone en förändring i någon av dom jag har. Har nämligen alltid älskat ljung, så trots vår kalkrika mark ska jag försöka mig på att odla det. Alltså måste jag avgränsa ett område, berika det med massor av sand och lite torv - och så köpa fina ljungplantor. Det senare är inte lätt här, så det blir nog att importera. Men idén betyder förmodligen att jag känner mig pigg och frisk.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Helt överens med dig, bara att komma ut i trädgården och få njuta av sol och värme,det är härligt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 6. Många vackra vårbilder från er härliga trädgård! Som jag hoppas på att besöka i vår då ni har öppen trädgård. Kanske kommer de nya lökarna att blomma då. Själv planterar jag inga lökar, ingen idé. Vi har kämpat mot rådjuren i alla år men nu gett upp. Det spelar ingen roll hur mycket vi försöker hägna in, dom letar sig in ändå.

  Önskar er en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Härliga saker du längtar efter, kanske inte håller med dig om ogräset, men resten.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 8. Härliga saker allihop :) Det har varit så skönt att vara ute de sista dagarna. Och om jag orkar efter jobbet på tisdag ska jag lyssna på Jonas Grund som pratar om nya växter för våra trädgårdar.

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 9. Här försökte jag ju intala mig själv att leva i nuet och inte längta så mycket!
  Men hur lätt är det med dina vårbilder?

  Längtar galet jag med :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. "köpa växter som jag bara måste ha men egentligen inte behöver" Ja, det låter så velkjent....

  Gleder meg sånn til å se de tørre løkene som ble satt ut i høst blomstre :D

  God helg!

  SvaraRadera
 11. Visst är det så:) Ja just Krokusarna också, jag satte nya efter häcken kom jag på nu. Spännande att se resultatet efter förändringen i rabatten.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Ja visst är det en underbar tid som vi längtar efter och som vi snart har här.Naturligtvis så måste man köpa någon ny växt alltid finns det någon liten plats att sätta den på.Vitsippor som blommar många i en skog vilken underbar bild sådana vyer finns inte här hos oss.Ha det gott./Margareta

  SvaraRadera
 13. Visst är det en fantastisk tid som vi har framför oss. Att kunna fara på växtmarknader är ju en fantastisk höjdpunkt i trädgårdslivet.
  Kanske man hittar något som man länge letat efter.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 14. Jag skriver under på alltihop! Längtan är stor just nu, inte minst efter att få vara ute. Tills dess får vi njuta av att dagarna blir längre och ljusare och drömma och planera om det som komma skall.

  Hoppas allt är bra med dig och Bertel och att vi ses snart igen!

  Kram Nora

  SvaraRadera
 15. Det var en utmärkt sammanfattning på en trädgårdsmänniskor känslor så här års. Denna längtan kan, i kombination med en gnutta sömnbrist, nästan göra en sjuk och handlingsförlamad, erfar jag igår. Våren är magisk med sin livskraft.
  Veckan som kommer blir det februari!
  Hälsningar
  Marta

  SvaraRadera