fredag 22 april 2016

Blommig Fredag- Ja, vad ska man säga

om det här till exempel
gulsippor som täcker marken, ogräs eller? Så här, tidigt på morgonen efter ett välbehövligt regn är det helt underbart. Fortfarande kyligt, trots solen så dom är lite hopdragna ännu och väntar bara på att solen skall värma lite till. Då kan dom slå ut och lysa  och ta upp konkurrensen med solen.
eller den här stora rabatten som börjar grönska och innehåller all skön samling  ( så heter min frisörsalong också) av olika växter, iris, astilbe, camassia, tulpaner, allium och många till.
eller det här gula gräset , Milium effusum ´Áureum´som är ett favoritgräs, frösår sig men är lätt att rensa om man vill.
 och så det här ogräset blandat med svalört, gult och blått, otroligt vackert just nu men inte snyggt när dom vissnar ner.
sen har vi en vitsippsbacke som också pryder sin plats för tillfället.
 Nu kommer också backsipporna som är vackra nästan hela säsongen, om man behåller fröställningarna kvar.

Ja, man kan säkert säga mycket mer om det här eller också säger man ingenting , bara tar in allt med  ögonen och sina sinnen . Vill se hur andra tolkar rubriken gå in på Bland rosor och bladlöss och läs mer.

12 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska vår rabatter ni har!! Backsippor är så fina, men jag har inga än. Låter bra att de håller sig fina hela säsongen:)
  Nu hoppas vi på en solig helg! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Helt underbara vårblommor, njuter av dina fina bilder.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Att bara ta in och njuta är nog bra tänker jag... Underbar vårblomning och härlig massverkan. Sen får man vända blicken en annan väg.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Hm, gulsippor har jag rensat bort, för att åter besegras av dem. Nu låter jag dem hållas. Hässlebrodden har samma egenskap. Ska samla ihop småplantorna till ett par krukor. Det brukar alltid vara någon som vill ha.
  Vitsipporna är ju fina med sina mattor. Outrotliga, så jag får acceptera dem istället. Gillar de bättre i ljusa skogsbackar.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Det är alltid så att det man egentligen inte vill ha så mycket av, det växer otroligt (kanske därför det kallas ogräs *fniss*). Men att gulsippan skulle vara så invasiv det har jag inte märkt, däremot vitsippan. Har en stor plätt helt plötsligt i långrabatten - som grävdes upp i höstas - längst upp mot stenhörnan. Det är första året jag ser dom där och dom får nog hållas, för det blev så vackert. Får väl lida för den inställningen antar jag.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Nu blommar det hos er, så fint! Backsippornas tid är nu, jag gillar dem jättemycket och även fröbollarna som kommer sedan.

  Snart är jag igenom hela trädgården, det börjar kännas lite segt. Lite värme vore inte alls fel.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert för ögat att titta på underbara vårblommor, jag väntar ännu på att mina vårblommor ska komma men inte så länge till.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Ah, jeg kan kjenne den friske vårluften! Ingen grunn til å kalle disse skjønnhetene for ugress...

  SvaraRadera
 9. Så himla snyggt i era vårrabatter och absolut inget ogräs!
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Så härligt frodigt i dina rabatter. Trevlig helg! /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Åh, njuter av dina bilder: Så vackert! Tänk, en vitsippebacke... Ja, och backsippan, som inte finns här i trädgården och jag vet inte alls varför. Det kan ju vara lite trist när vårens "primörer" vissnar ner, men samtidigt skulle jag inte vilja vara utan dem. Ja, så vad ska man säga... fniss.
  En riktigt trevlig helg!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder! Blomningen är jättevacker och jag gillar även stammarna som kontrast mot blommorna - urläckert!
  Kram!

  SvaraRadera