måndag 18 april 2016

Aprilväder

Vädret växlar från kallt till varmare, från sol till mulet och någon regnskur men inte trevligt alls enligt min mening. Jag fryser bara jag sticker näsan utanför dörren, kanske beror det på att jag tror att det är varmt och tar på mig för lite kläder . Jag letar efter inspiration som jag inte har just nu. Jag borde göra om en del men av någon anledning tar det emot för närvarande och verkar mest jobbigt.

Just nu skiner solen i alla fall men jag ser att grannens vimpel står rakt ut  så jag antar att det är isande  vindar idag också. I går tog Bertel några bilder med min kamera  och så här blev dom.
Nu ska jag sätta igång och baka en kaka i långpannan så att det blir många bitar, chokladrutor med russin. Då har jag något att ta fram till kaffet om någon dyker upp .
Vårblomning 

Corydalis solida Beth  Evans, eller rättare sagt frösådder av den

Haquetica epipactis  Thor

Helleborus or. Gelber Schmetterling, det här är en frösådd av ursprungsplantan men väldigt lik den i färg och form 

Corydalis och ungersk tandrot

Duvan hälsar på, dom bor i omgivningarna och ibland i vår trädgård.  

Tulipa humilis Black base

8 kommentarer:

 1. Fina vårblommor har du.Man måste inte ut när lusten fattas.Bättre att vänta lite till.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Hälsa Bertel att han tagit jättefina bilder! Nog är det kyligt allt, jag brukar inte ge mig men nu tappade jag lusten och gick in, det blåser iskalla vindar och det sjunger i trädkronorna så någon måtta får det vara med "utelivet"

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, usch och fy vilket väder vi har, det blåser så man måste hålla i hatten. Men jag har arbetat hela helgen, så det spelar inte så stor roll med vädret då man ändå inte får vara ute i trädgården. Jag ser att det är tidigare hos er med vårblomningen, ändå är det inte mer än en knapp kilometer mellan oss. Det går lite trögt i år, tycker jag. Bara krokus och scilla här än så länge. Jag får njuta av era bilder så länge.
  Ps. Såg att "blue ensign" som jag köpte av dig förra året snart börjar blomma.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Det är riktigt aprilväder, solen skiner nu, och det ser riktigt fint ut. Bilderna blev bra, och det finns mycket som blommar hos er.
  Måste nog skaffa fler vårblommande växter.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Fine bilder av vårblomsting ! Ungarsk tandrot må jeg prøve å få tak i, den er virkelig vakker.:-)
  Det er en isende vind her også, så her gjelder ullstilongs fortsatt..
  Ha en fortsatt fin uke.
  Eirin

  SvaraRadera
 6. Så ljuvliga blommor i dina vårrabatter. Blir så glad av att se färgerna. :)

  SvaraRadera
 7. Ja, vädret växlar och det kan bli riktigt kallt i vinden, brrrr. Ibland infinner sig inte lusten, lika bra att ta det lite lugnt då, göra annat... Nu blir jag kaksugen ;o)
  Vackra bilder!
  Allt gott,
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. vädret är ungefär som här då:) Nyss mörkt o åska, sen stormbyar så ute möblerna flög och nu en kvart senare sol och kav lugnt. Bra skumt!
  Söt den är,Haquetica epipactis Thor!!
  Nä nu måste jag skynda ut å gräva:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera