onsdag 30 december 2015

Vintern kom till slut och GOTT NYTT ÅR.

Vi har fått några centimeter snö och allt blev ljusare, en stund.  Nu är det +grader igen så antagligen kommer den inte att ligga kvar så länge. Riken är att det blir isigt och halkigt och det är bland det värsta jag vet. Nu önskar jag att det blir några minusgrader och lite snö ett tag så att man vet att det är vinter och inte vår eller höst eller allt samtidigt.
Det mesta ligger på is vad gäller trädgården, tom framtida planeringar har gått i stå för just nu har jag inte några speciella planer alls. Jag känner att jag borde börja planera något för tiden går fort och snart kommer dom första inbokade besökarna, hjälp.
Kanske bra att jag skrev ner det här för nu känner jag att jag måste börja ta tag i saker och ting, men det får bli efter alla helger.
En anledning till att jag känner mig ganska splittrad är att vi håller på och försöker tömma ett hus som skall säljas till våren eller sommaren. När vi väl fått bort allt måste  vi renovera en del, det är detta som stör mig hela tiden just nu. Det gäller att koncentrera sig på rätt saker och inte virra hit och dit, ta en sak i taget, säger jag till mig själv just nu.
Första snön kom den 28 december, inte mycket men det blev ljusare.

Det blev så fint i trädgården, snön täcker allt skräp och visset som ligger kvar sen hösten  så nu låtsas jag som om det inte finns, ett tag.


Jag gick förbi lådan där jag förvarar fröer och måste bara kika ner.Jag får inte köpa nya i år igen. Jag ska gå igenom den här och se vad som finns och kanske så lite av dom. Nu har jag tagit ett steg framåt i alla fall, det känns bättre.  Gott Nytt År på er alla trädgårdsvänner.  

10 kommentarer:

 1. Sagovärld med all snö i trädgården! Jo, här kikades det också bland fröerna i går. Hittade tidigare morötter, spenat, dill och persilja som "höstsåddes" ovanpå snön. Det har varit för milt tidigare. Brukar också intala mig att fokusera, men med blandad framgång. Lycka til med huset och jag tror nog, är faktiskt ganska säker på att er trädgård är spännande vacker och kommer att glädja många besökare även utan nya projekt.
  Varm kram
  Anette

  SvaraRadera
 2. Det är så härligt när snön kommer då blir allt så rent och fint då spelar det ingen som helst roll hur det ser ut under den.En rolig syssla är det att börja så smått planera inför sommarens trevligheter själv har jag börjat att skriva ner på ett block min planering.Önskar Dig och de dina ett Gott slut och ett Gott Nytt År

  SvaraRadera
 3. Visst kan det vara vackert med snö, men det blir så fruktansvärt halt att man knappt kan ta sig fram! Annars är allt OK här, man kan ju inte annat än vara otroligt lycklig efter det bra beskedet jag fick. Men...jag har faktiskt inte varit orolig på hela tiden konstigt nog. Jag känner mig frisk - förutom magproblemen efter operationen - så till våren får man sätta igång och jobba stenhårt. Har ju inte gjort ett handtag sen mars 2015! Jo, jag klippte visst gräset några gånger med åkgräsklipparen, det var allt!!
  Med önskan om ett härligt och mysigt 2016!
  SUSIE

  SvaraRadera
 4. Vintern är vacker och det ger ljus, det är lätt att se det fina när snön väl kommer.
  Önskar dig gott slut och ett fint nytt år. Kanske det blir ett år när drömmar förverkligas, oavsett om det blir Englandsresa eller något annat. :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Önskar er detsamma ett underbart avslut på detta år och ett magiskt nytt år!!

  SvaraRadera
 6. Ett Gott Nytt År till er båda!

  Gunilla och John

  SvaraRadera
 7. Gott nytt år! Hoppas 2016 blir ett riktigt fint år!

  SvaraRadera
 8. Vakre vinterbilder fra hagen ! Og...kjenner igjen det med frø:-)
  Ha et riktig godt nytt år !!

  SvaraRadera
 9. Det låter som det är lite mycket nu. Hoppas ändå att du kommer igång med trädgårdsplaneringen för det brukar göra att man känner sig bättre och på något sätt mindre stressad. Och mycket fröer verkar du ju ha :)

  En God fortsättning på 2016 till er båda!
  /Anita

  SvaraRadera
 10. Så vackert det blir med lite snö! Ta det lugnt med trädgårdsplanerna, de kommer tillbaka när tiden är mogen!

  SvaraRadera