fredag 8 januari 2016

Det nya året började inte så bra

men nu har förkylningen, som jag drabbades av redan före jul, börjat släppa. Det var den envisaste bacill jag haft på länge eller om det var influensa.och orken försvann helt. Men nu ser det ljusare ut och dagarna blir lite längre för varje dag, det är härligt. Jag avskyr den här mörka tiden.
Jag har inte börjat med mina egeninsamlade fröer ännu men jag gläntade lite på locket tidigare och nu måste jag börja med en noggrannare genomgång och se om det är något jag skall så.  Jag har faktiskt inte beställt några fröer som jag lovade mig själv och än så länge har jag hållit det löftet, fast det känns lite tråkigt nu.  Jag hinner ju ännu.
Det är en del pyssel med frösådd också, jag måste inventera mina krukor och jord och annat och ställa i ordning för sådd.
Nu kan jag tro på att det blir en vår igen trots att det fortfarande är vinter, som kom till slut. Vi har haft - 18 grader någon natt och kallt på dagarna också. Vi har inte mycket snö så det blir väl ett problem för vissa växter så det måste kanske bli några nyinköp till våren, vi får se hur det går. Nu börjar jag se fram emot våren, spännande att se vad som kommer upp igen.


En morgon, innan kylan kom satt koltrastarna i strimlönnen utanför köksfönstret. Det var inte riktigt ljust ännu och dom såg ut som svarta bollar innan man kunde se dom tydligt. Lite konstigt var det för dom brukar nästan aldrig sitta i träden utan är mest vara på marken. Dom kanske kände på sig att det skulle bli kallt eller något sånt.
Nu är det i alla fall full fart vid fågelbordet och maten får man fylla på varje dag. Jag vill gärna att dom stannar i trädgården under våren och sommaren också, det blir mysigt. Jag får stå ut med att koltrastarna röjer omkring i rabatterna, sen när dom börjar leta mat där för jag vill gärna  höra deras vårsång.

 Det är ju det här jag börjar längta mest efter att få se, allt som skall komma upp och växa.

Vackra regndroppar efter ett stilla vårregn är ju vad man vill ha

Att få se att allt man planterat kommer upp igen,
 och att nya rabatter tar sig och blir övervuxna så att man kan rensa och ta bort, det är ju det som är trädgård, tycker jag nu,kanske inte sen när allt vuxit mig över huvudet..

En vårbild från den 9 maj 2015, en tidig vårmorgon när skuggorna fortfarande är långa.
Hoppas vintern går fort nu. Ha en fin vinter alla, Carita

9 kommentarer:

 1. Ja oj som man längtar till den vårdag då man hittar de första blommorna.Blåsippor vitsippor i olika färger är det bästa jag vet.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Visst längtar man till våren, jag tror att det är att det börjar bli ljusare.
  Det här med växthuset är underbart roligt - vilket känns lite konstigt med tanke på att jag under 20-30 år varje vår funderat på växthus men sen slagit det ur hågen. Men jag var väl "mogen" nu- för att inte säga på gränsen till "övermogen"! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Det var ju bra att Din förkylning har dragit sig tillbaka.Visst längtar man till det blir Vår igen för det är en alldeles ljuvlig tid när Koltrasten börjar spela och du har ju flera så hos Dig finns det hopp och att det börjar spira i rabatterna igen.Kölden har en liten fördel då det blir färre Fästingar.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 4. Skönt att förkylningen börjar ge med sig. Men det låter nästan som influensa. Jag har tagit spruta och hoppas slippa den. Och snötäcket som var så tunt är helt plötsligt inte alls lika tunt. Snö hela dagen. Skönt med skydd för växterna, det ska bli kallt i nästa vecka igen hörde jag igår kväll på någon av väderprognoserna. Vi har också massor av koltrastar. Om det var fågelräkning nu skulle dom vinna stort. Jag räknade till 14 här om dagen. Men jösses som dom kan sprätta runt i rabatterna. Fast jag säger som du, det gör inget, jag vill njuta av deras vårsång.

  Krya på dig och ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Skönt att du är på bättringsvägen. Jag väntar också på att få se allt titta upp ur rabatterna. Det är en av årets höjdpunkter tycker jag nog.
  Må så gott

  SvaraRadera
 6. Dina koltrastar ser verkligen runda och välmående ut. Eller har de kanske burrat upp sig för kylan. Säkert båda. Gillar också ett rikt fågelliv i trädgården.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Men så tråkigt att drabbas av förkylning under helgerna, det tar ett tag att återhämta sig.

  Fin bild på koltrastarna, de har det besvärligt nu i kylan, de som valt att stanna kvar. Jag ger dem mängder med äpplen och russin, de är ju inte fröätare egentligen men äter frön när det inte finns annat. Troligen kan de inte tillgodogöra sig fröna så russin som inte fryser och innehåller mycket kolhydrater ger bra energi.

  Ha det gott och hälsa maken!

  SvaraRadera
 8. Härligt att se bilder på vårblommor. Våra fåglar har försvunnit, kanske för kallt. Krya på dig.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 9. Nu sitter vi inne och suktar efter våren eller så spanar vi på småfåglarna. ;) Jag hoppas du kan njuta lite av vinterdagarna också och att förkylningen ger med sig. (Min hosta har hängt med sedan början av november, så irriterande men egentligen inte speciellt allvarlig.)
  Ha det gott! ♥

  SvaraRadera