onsdag 19 augusti 2015

Fullt krig i trädgården,

inte så farligt som det låter men taggigt och trassligt. Vad det handlar om är att vi har gett oss på vår stora honungsros och krigat med den. Det var inte det lättaste jobbet att ta itu med men nödvändigt. Jag vet inte hur gammal vår honungsros är men minst 10 år och den har vuxit sig till en jätte.Så nu var det dags att försöka minska ner den lite för den har vuxit över alla breddar, i en magnolia ,i glanskörsbäret och en rönn  som står bredvid.  Den täcker hela pergolan som vi byggde för den och det blev väldigt mörkt för rabatten bakom . Vi behövde verkligen ta bort en del för att den rabatten skall få lite ljus.Det blev många stick och rivsår av taggarna innan det var färdigt och ibland var det nästan omöjligt att få loss alla grenar som trasslat in sig med taggarna som höll emot. Men nu efter 5 dagar har vi rensat det vi tycker behövs. In mot gården ser den nästan ut som tidigare men lite lägre men baksidan är kal med några kala stammar , inte så snyggt nu men det får gärna växa ut lite nytt igen nästa år. Vi får se om den tar illa vid sig av den hårda beskärningen. Nu är alla taggar och grenar lastade på släpkärran och skall till återvinningsstationen.
Vi fick nyss reda på att vi får ett bussbesök på lördag som tidigare drogs tillbaka så nu skall jag ut och putsa lite till. Vi får nog ge oss på rosen Valdemar också som blåste av sitt stöd tidigare när det var nästan storm. Mer om trädgården i augusti senare  kommer snart.
Rosen i  sin finast blomning i juli.


Vet inte om det syns men gången blev alldeles mörk av det täta gren- och bladverket

Nu är allt glest och solen silar igenom, hoppas att det syns, det blev stor skillnad.
 

3 kommentarer:

 1. Det ser ut til at dere har gjort en god jobb, deilig å få unna en sånn ting. Tror utfra det dere skrev at vi kanskje bør være "føre var" og beskjære honningrosen ved vår portal kraftig til våren.
  Ellers: flott pergola !!
  Fikk lyst til å se hagen deres hvis vi er på den kanten, og det passer med åpen hage.
  Lykke til på lørdag :-))

  SvaraRadera
 2. Det är inte det lättaste att tampas med dessa taggiga skönheter det är som att jobba med taggtråd.Vilken vacker Ros det är den som ni har beskurit och den kommer helt säkert att bli ännu vackrare nu när den får komma på nytt.Ett gott jobb har Ni gjort i alla fall./Margareta

  SvaraRadera
 3. Vilket jobb! Växtkraft är bra, men ibland kan det bli lite för mycket av det goda:-)
  Lycka till på lördag!
  Kram Nora

  SvaraRadera