onsdag 12 augusti 2015

Augusti och äntligen kom sommaren.

Idag på eftermiddagen dök den upp, sommaren , men strålande sol och behaglig värme.Vi hade hyfsad sommar den gångna helgen också när vi hade öppen trädgård, bara på söndagen. Vi hade en härlig stund tillsammans med likasinnade och många besökte oss för både tredje och fjärde gången. Då antar jag att dom trivs i vår trädgård.
Det var sista visningen för i år så nu kan jag ta itu med sånt som kanske ställer till med lite oordning i trädgården och det vill jag inte göra dom perioder som vi har visning. Egentligen går det ju bra att göra saker då också för en trädgård är föränderlig och det kanske är bra att visa att inget i trädgården kommer av sig själv. Det är ett ständigt ´arbete´får att hålla den på den nivå man vill ha den.
Den här veckan har jag roat mig med att ta lite bilder på sensommarblomningen eller det kanske fortfarande är sommar.
Hur som helst så blommar det rätt mycket fortfarande och växtkraften har nått nya höjder. Jag tror att de flesta växterna är mycket högre än det någonsin varit tidigare så sekatören får användas flitigt.

 Här är en ny innevånare i trädgården som jag fick när jag fyllde år förra veckan. Tröttnar man på frisyren är den lätt att byta och till hösten plockar man bara ihop den och ställer undan, Fiffigt eller hur.
En Clematis integrifolia, Bajkal form.

Anemonopsis macrophylla, svår att fota som jag ville ha den.

Det här är en frösådd som blommar jättefint i år. Just nu har jag glömt vad den heter.

Äntligen kan humlorna få lite nektar

Hemerocallis Victoria Aden

Hemerocallis Citrina

Heliopsis ´Loreine Sunshine`var.

Hemerocallis Eenie Fanfare , lite osäker på namnet.

Hemerocallis  Hall´s Pink

Hemerocallis Strawberry Candy

Lysimachia clethroides, en som jag tidigare ville bli av med på grund av spridningen men den är riktig fin tycker jag nu.

Det här måste vara en Hypericum calycinum, eller ?

5 kommentarer:

 1. Kul present och praktiskt att byta frisyr efter humör:) Fina Dagliljor! Vitlysingen finns även här, gillar den svängda formen på blommorna. Men visst är den lite för generös i sitt växtsätt. Min får nog snart flytta till en annan plats...
  Ha en skön dag i solen!

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint som blommar hos dig. En kul ampel, kruka. Fantastisk bild på Hypericum.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Oj vad många fina blommor! Särskilt Strawberry Candy, gillar både namnet och färgen ;-)
  Ha det gott!
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Många perenner har mått bra av det myckna regnet och nu när solen kommer visar de upp sig i all sin prakt, fina bilder Carita!

  ..och ja, det ser ut som en prakthyperikum, snyggt fotat med mörk bakgrund.

  Ha det gott i solen!

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! Jag förstår att fler än jag väljer att återkomma till er trädgård flera gånger! Den är verkligen ljuvlig och varje gång åker jag hem med ny inspiration och nya idèer.
  Hoppas ni har en fin söndag i trädgården!
  Kram Nora

  SvaraRadera