måndag 4 november 2013

November är nog den tristaste

månaden enligt min mening, i alla fall när det bara regnar och är blött och trist. Idag har vi faktiskt haft en solig dag så jag passade på att vara ute och fixa det som går i trädgården. Fortfarande är det lövkrattning som gäller men nu börjar det lida mot sitt slut med det.
 Jag har försökt läsa om hur man får till den ultimata odlingsjorden för vanliga  perenn rabatter med tanke på hur mycket löv vi alltid har.
 Nu har jag i alla fall samlat en del i säckar som jag skall förvara över vintern. Jag läste någonstans för länge sedan att det är ett bra sätt att få lövkompost, snabbare Jag har också samlat enbart löv i en av komposterna som jag också hoppas blir bra. Sen får jag väl se vad jag gör för blandning av det så småningom. Vi har ju odlat rätt länge och det mesta växer bra men jag är ändå inte riktigt nöjd med den jord vi har. 
Nu är bingarna nästan fulla. Den första har färdig jord som jag nästan har tömt, mitten är blandat löv och annat skräp och den sista är enbart löv.

Säckarna skall jag knyta igen och ställa undan


När jag ändå var ute passade jag på att ta några bilder av våra klippta träd. Vanliga thujor och en avenbok kan bli så här annorlunda om man ger sig ut med sekatören. Nu framträder dom också bättre när allt annat är avlövat. Avenboken behåller ju sina löv till våren så den brukar också bli fin med lite snö på. Ha det bra så länge/Carita

4 kommentarer:

 1. Riktigt fina frisyrer har dom, era tuktade träd. Jag har några stycken som jag tänkt forma på något uppstudsigt sätt men jag vet inte hur man gör? Jag får nog gå en kurs på Klarbäret - är för feg med att bara gå på med sekatören. Behöver en handledare tror jag...

  Njut av november med lite färre "måsten" snart är det dags igen med vårbestyren.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Så fina formklippta träd ni har.Har inte vågat ge mej på några med saxen.Men det skulle vara roligt att kunna.MVH

  SvaraRadera
 3. Jag trodde faktiskt du knåpat ihop vackra girlander och lagt över träden och passagen :) Bra tips med säck-kompostering. Det ska prövas här också.

  SvaraRadera
 4. Jag har också testat lövkompostering i säck nu för första gången. Skall bli spännande att se hur det går. Här är det mycket lerjord så vi komposterar allt vi bara kan för att ha något att blanda ut jorden med så den blir mer mullrik.
  Era formklippta träd är så snygga!
  Ha en fin vecka (trots att vi är i årets tristaste månad)
  Kram!

  SvaraRadera