torsdag 5 juli 2012

Vi blev lite tagna på sängen ..........

under helgen 30 juni och 1 juli när vi hade öppen trädgård för  tredje gången  i år. Vi hade haft rätt många  besökare vid dom föregående gångerna , tyckte vi, så vi trodde inte det skulle bli någon rusning den här gången. Men ack så fel vi hade. På lördag strömmade det in  folk från det vi öppnade  kl 11.00 till eftermiddagen när vi  hade sluttid och likadant var det på söndag fast den började med mulet väder. Vi hade förmodligen ca 200-250 personer på besök , det var omöjligt att räkna. Det var jätteroligt att det kom så många och vi tackar alla som tog sig den tiden.
Vi hade ett underbart sommarväder så det gjorde väl sitt till och det mulna blev det inget av. Vi hade väldigt många som kom från Södertälje och vårt närområde, nästan grannar. Många som rör sig i området där vi bor hade inte en aning om att det döljer sig en trädgård bakom vårt plank. Alla var glada över att få se en som dom flesta tyckte, fin trädgård och frågade mycket , så vi försökte svara så gott vi kunde. Jag hoppas att i alla fall några fick med sig lite tips och ideer för sin egen trädgård.
Många av besökarna bodde i lägenhet men har kanske haft trädgård och gillar växter och tycker om att besöka olika trädgårdar.
Sen var det inte färdigt med detta utan på tisdag kom en buss från Finland. Dom kom redan  halv åtta på morgonen så då var det tidig väckning.  Det var en grupp trädgårdsintresserade i olika åldrar, ca 30 tror jag dom var. Dom förundrades över alla ovanliga växter vi har och som dom aldrig har sett hos sig. Vissa är förstås lite knepiga att odla i Finland, jag kan tänka mig att dom har zon 3 längst söderut vid kusten.
Vi tackar alla som skrivit många vänliga och fina ord i vår gästbok.
Vi har också haft ett par enstaka besök till den här veckan. Däremellan har jag försök hålla trädgården i trim och klippt överblommat, bundit upp och grävt bort en massa vallmon som vuxit sig för stora. Nästa gång vi har öppet är 12 augusti, 1000 trädgårdar.
Välkommen också nya bloggföljare.
Måste bara visa det här utropstecknet, Primula vialii, som vi fick av en bekant förra året, tack för den, väldigt fin tycker jag.

Bussbesök
Fortsättning följer............. /Carita

2 kommentarer:

  1. Så roligt att så många besökare kom för att se er underbara trädgård! Det finns ju så mycket att upptäcka så jag tror att man behöver komma fler gånger för att hinna ta in allt det fina!/Titti

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att det blev så många besökare. Kanske p g a att ni äntligen gjorde reklam i lokalpressen ;-)

    SvaraRadera