torsdag 12 juli 2012

Allt växer så det knakar.......

och jag hinner inte med i svängarna känner jag. Det är lite konstigt med trädgård, först sår man och planterar och tycker att det inte blir något av det man planterat, i alla fall inte det man tänkt sig. Sen när det tar fart och allt växer en över huvudet, allt blommar och det är egentligen jättefint, då måste man börja reducera, klippa och ta bort det som hamnat lite fel.
Just nu klipper vi buskar och träd, två schersminer skall vi ta bort helt och dom andra är  hårt beskurna. Jag rensar också bort växter i vår stora perennarabatt bl. a har jag grävt upp massor med Nectaroscordum-lökar och försökt gräva upp många vallmoplantor som blivit alldeles för stora . Dom lär nog komma igen i alla fall fast förhoppningsvis mycket mindre eller inte alls. Nästan alla våra hostor måste delas, fast det blir lite senare och sedan dagliljorna som snart börjar blomma. Jag undrar hur många krukor det blir, det går ju inte att slänga något, eller.......
Rosa Helenae

Valdemar

Mozart ( det blev ingen bra bild)
Just nu blommar dom få rosor vi har, dom har aldrig haft så mycket blommor som i år och det gäller nog alla växter tror jag.
Vi kommer att klippa och reducera ett bra tag ännu . Vi har kört iväg en släpkärra och det lär bli fler.
Förtsättning följer / Carita.

1 kommentar:

  1. Så underbart vackra era rosor är, Valdemar var fantastiskt stor och frodig, på bilden ser det nästan ut som om trädet blommar. Härliga bilder!
    Titti

    SvaraRadera