söndag 15 juli 2012

Ett under.........

har skett i vår trädgård, troligtvis tack vare regnet. Vår Zigzag iris, Iris brevicaulis blommar för första gången. Vi har haft den kanske 10 år utan att den blommat, men inte dött heller. Jag vet att den stått alldeles för torrt, den växer ju i kärr eller på fuktiga ängar i USA. Nu har det regnat så att den aldrig har torkat ut och den svarar med att blomma, jätteroligt. Jag har faktiskt tänkt rensa bort den flera gånger men nu kanske jag måste ordna en bättre plats åt den. Blomman är jättefin.
Från ena till det andra, jag vill gärna kunna plocka egna jordgubbar och nu har Bertel gjort ett jordgubbstorn att odla i. Jag har planterat 5 olika sorter, totalt 14 plantor. Det blir ju inget förrän nästa år men det skall bli spännande att se om det här lyckas. Först  skall vi se om dom klarar vintern, det kanske blir för kallt i tornet. Jag får väl täcka med bubbelplast eller nåt. Så blir det när man odlar upp all mark med perenner i stället för nyttoväxter.
Fortsättning följer.....
Iris brevicaulis

Blomma nr. 2 av tre

Jordgubbstorn
Hoppas det slutar regna snart/Carita

1 kommentar:

  1. Kul med Irisen! Och grattis till gubb-tornet. Det är gott att äta solvarma gubbar från egen odling. Hoppas de klarar vintern!
    Grattis till Bertel också som lyckades lägg in bild på AoT:s forum.
    E o S

    SvaraRadera