torsdag 5 november 2015

Vinterstammar

När vi köper träd har vi också tänkt att dom skall vara vackra på vintern när det inte finns så mycket annat att titta på. Jag har försökt ta lite bilder på dom jag gillar bäst hos oss just nu. Det finns säkert många fler träd med vacker bark som man kan ha men vi börjar ha ganska fullt nu och vissa träd börjar egentligen bli för stora.
Acer griseum, kopparlönn

Prunus serrula, glanskörsbär

Gammalt äppelträd med ny hyresgäst

Sorbus cashmiriana, kashmirrönn

Pyrus salicifolia, silverpäron

Corylus avellana ´contorta´, ormhassel

Sorbus aucuparia ´Fastigiata´, pelarrönn. Frösådd, tveksamt om den är som en  pelarrönn skall se ut.

Cercidiphyllum japonicum, katsura

Taxus baccata

Acer pensylvanicum, amerikansk strimlönn. Av den här sorten finns det flera varianter med lite andra färger som jag gärna skulle ha. 
Vi har haft en underbar höst men nu ser det ut som om vi får lite mer gråväder. Det är bara att försöka stå ut. Carita

3 kommentarer:

 1. Jag gillar också vackra trädstammar, kul med kamerafokus på stammarna! Men inte minns jag att ni har så många vackra träd men så är det med trädgård, man får göra många besök och ändå är det alltid något man inte sett.

  Lite otacksam är jag allt över det vackra vädret, trädgården är snustorr och jag springer runt med vattenkannan varje dag för att åtminstone ge lite fukt till de städsegröna växterna. Jag har aldrig någonsin vattnet på hösten förut.

  Ha det så gott i stugvärmen!

  SvaraRadera
 2. Trevligt med staminlägg och många fina har ni. Träd över huvud taget tycker jag känns viktigt i en trädgård, men hjärtat bultar ändå lite extra för lönnar.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt olika hur folk tycker om stammar har jag märkt. Ibland när jag gjort dem uppmärksamma på glanskörsbärets, finns det de som instämmer högljutt medans andra ser ut som ett frågetecken.
  Om blommorna finns kort tid, sitter bladen längre, men stammarna finns där, alltid ju.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera