onsdag 20 augusti 2014

Vårt senaste trädgårdsprojekt

som vi började på för några dagar sen har kommit en bit på väg. Tanken på att ta bort en benved och göra om har funnits ett tag men som allt så måste tanken ta någon form innan man kan börja. Någon egentlig ritad plan har vi inte haft bara en tanke på  vad vi kunde göra för att förbättra och ta bort allt som vuxit för stort. Benveden har funnits på tomten sen vi köpte den tror jag, kanske var det en frösådd eller ett rotskott, det minns jag inte. I alla fall har den inte gjort någon glad, tråkigt grön, ingen höstfärg att tala om och en egenskap att drabbas av ohyra ibland, alltså inget att ha egentligen.
Nu är den i alla fall borta tillsammans med  en stor Iris sibirica och någon  Arabis  som täckte halva kullen.
Vi hade också ett stort bestånd av Iris brevicaulis som bara blommat en gång, en Helleborus nigra och en asiatisk orange lilja och en stor Geranium Summer Skies. Irisen är uppgrävd, en del har jag krukat upp och en del är planterat i en ny liten blötbädd som vi gjort enkom för den som vill ha mycket fukt.
Julrosen står i kruka och det gör nävan också än så länge. Liljorna har jag planterat tillbaka fast på ett annat ställe. En hel del har fått flytta runt av det som fanns där.
Nu börjar den nya rabatten ta form och det kommer att finnas plats för en del andra små växter så småningom. Det återstår en del att göra så fortsättning följer på projektet. Carita
Så här ser rabatten ut idag
Inte konstigt om växterna har svårt att etablera sig i ett sånt här rottäcke, en del av rötterna från benveden

Stubben är uppe

Nytt på gång, här och nedan, men det är inte färdigt än.4 kommentarer:

 1. Ja, det blev skillnad! Vilket jobb att gräva upp såna rötter - kan tänka mig att det blir skönt för växterna att få mera jord kring "fötterna". Att bygga blötbäddar är nog det bästa man kan göra i vår del av landet, det inser man efter en sommar som detta.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det blev bra. Nu kommer det att bli helt annat förstår jag.
  Ha det så gott i veckan
  Anette

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket rotsystem! Skönt att få bort det, förstår jag. Det blir spännande att se sen när ni fått det klart. Det är roligt med nya projekt och att få lite nytt att njuta av i trädgården. Ha en skön vecka/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Ja, man har ju inte roligare än man gör sig! Det blir säkert några fina plantor mellan de där stenskivorna som kommer att stortrivas :)

  SvaraRadera