torsdag 10 oktober 2013

Wow, vilken växtrea vi har varit på idag.

En del av inköpet.

Det regnar lite har blivit kallare så vi beslöt att vi skulle ta en titt hos Zetas och se om dom hade nåt kvar av höstrean. Det fanns en del barrväxter med 50% rabatt men det var vi inte intresserade av. Vi strosade runt lite men vi hittade inte så mycket av intresse  och det vi ville ha var inte nedsatt. Till slut hittade vi ett brätte med 10 olika Sempervivum som vi köpte billigt, 7,50 st blev det.Vi skall dela och placera på lite olika ställen men dom kanske får stanna i krukorna till våren, vi får se hur vädret blir.
Hornbach ligger en liten bit från Zetas på hemvägen så vi beslöt att åka in där , de brukar också ha utförsäljning på hösten. De hade 80 % rabatt på alla växter och de hade en hel del kvar så det var bara att handla på och och vi köpte stora ex av Hakonechloa macra Allgold och Aureola, en Iris sibirica 'Shirley Pope', en Geranium renardii 'Philippe Vapelle' Aster alpinus 'Happy End' och en Rhododendron yakushimanum, ett fint ex som bara måste följa med hem.
Sen är ju rönnar ett av våra favoritträd och det fanns stora fina ex av dem men tyvärr kunde vi inte få in dem i bilen. Vi tyckte att vi måste passa på att köpa till det priset så vi åkte hem med det vi handlat och sen åkte Bertel tillbaka med släpkärran och köpte en Sorbus commixta Carmencita och en Sorbus Astrid för nästan ingenting.
Nu står vi här med en massa växter och det känns riktigt bra. Rönnarna måste vi plantera om vi kan hitta plats, de andra får jag se om jag hinner få i jorden.Vilken dag! Vi hörs/Carita 
Acer osakasuki

Vingbenved

Sorbus commixta' Carmencita' och Sorbus 'Astrid'

5 kommentarer:

 1. Vilka fynd ni gjort! En riktig lyckodag med andra ord!/ Titti

  SvaraRadera
 2. Oj, va frestad jag blev nu......jag som inte skall köpa mer i år:-)
  'Carmencita' är en riktigt snygging, 'Astrid' är ny för mig - måste nog googla nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så trevligt det är med höstreor! Grattis!
  Kram
  pia

  SvaraRadera
 4. Så flotte trær dere fant, det er lurt å lete litt nå som salget er der for det er bestandig noe gull i grusen.

  Ha en fin kveld fra Marit.

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att få fynda fina växter på senhösten. Ni har gjort bra val :=)

  SvaraRadera