måndag 10 juni 2013

Lugnet har lagt sig

efter alla olika trädgårdsbesök som vi haft senaste veckan. Vi hade öppet på  Trädsgårdsamatörernas dag som var en otroligt varm och vacker sommardag. Vi hade ca 30 besökare så det blev mycket prat och förevisning under den dagen. Sen har vi haft besök av Tjustbygdens trädgårdeförening, en buss med ca 35 personer. Även den dagen var en jättefin sommardag. Jag tycker det är trevligt med bussresenärer, den är alltid glada och trevliga . Såna besök blir väldigt komprimerade men roliga och intensiva.  Samma dag hade vi också ett litet trädgårdsbesök av fyra  "damer" som ville starta sin träff hos oss med trädgårdsbesök.
Tack till alla trevliga människor som besökte vår trädgård, hoppas ni hade en trevlig stund hos oss.
Det blev rätt intensivt hela veckan med mycket trädgårdsprat, så den här veckan kanske det blir andra aktiviteter, men lite trädgård blir det nog också.
I dag har vi fått en del regn och det ser ut att kunna komma mer. Det behövs förstås men nu håller våra vallmon på att slå ut så det är ju lite synd för de
gillar ju inte regn. Jag hann i alla fall få två fina bilder innan regnet.  Ha en skön vecka/Carita
Saxifraga och taklök i tråget

Ulla Silkens har slagit ut

Beauty of Livermere har precis slagit ut, ser ut som skrynklat silkespapper


Rhod. Fantastica, namnet passar perfekt i år

Minisyren Pilibin, inte så liten längre men doften känns på långt håll

Viburnum sargentii är jättefin i år med massor med perfekta blommor med yttre krans. 
 

4 kommentarer:

 1. Ser så mysigt ut med bänken framför Dvärgsyrenen, man får lust att slå sig ner och sniffa lite väldoft! Er Rhododendron var verkligen fantastisk, vilken härlig färg./ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Å så mange fine blomster og planter du viser, ja det er gode tider for oss hagegale he he.
  Takk for titten, Maritklem.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder! Juni är en underbar månad med allt som blommar nu. Jag gillade er Viburnum, måste nog googla lite på den tror jag:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack själv för en härlig dag, den 6 juni. Det var så inspirerande och trevligt att gå omkring i er trädgård och att få prata om allt vackert ni har. Vilken tur ni hann fotografera era vackra vallmoblommor för det har regnat rejält i veckan. Men idag skiner solen, åtminstone än så länge. Er Viburnum sargentii är verkligen fin. Det är så härligt med olvon, skulle vilja ha en men tror inte jag har plats i min lilla trädgård. Det börjar bli fullt.

  Önskar er en fin helg!

  /Anita

  SvaraRadera