måndag 17 juni 2013

I går gjorde vi en egen liten .....

trädgårdsrunda, äntligen. Vi hinner nästan aldrig besöka andra trädgårdar när vi bara står med näsan i backen hela tiden. Äntligen kom vi i alla fall till skott och besökte Hagtorpet, en favorit bland trädgårdar. Jag gillar den väldigt mycket, alla stenar med mossa och alla fina vackra planteringar och rabatter, en riktig trollskog men med ett vakande öga över sig så att inte någon växt springer iväg åt fel håll. Tack för det.
Vi besökte också en annan udda trädgård som jag inte varit i tidigare. Jag gillade formen på tomten som var smal och lång och där höjdskillnaden säkert var säkert 20 meter från huset upp på backen. Det bestod av massor av olika träd och buskar , många fina rönnar och också sten med mossa, en naturtomt kan man säga . Tack Kristina för att vi fick komma och se din trädgård.
I övrigt så står allt i full blom nu och det är härligt med sommar och ljus och fint väder för det mesta.
Just nu har också våra irisar satt igång att blomma, iris är ju en av mina favoritblommor.
Jag kunde skriva en massa om dom men allt går ju att läsa bl a på HIH:s hemsida om man är intresserad av att veta mer om olika irisar.Fortsättning med  mera iris följer. /Carita
Iris milesii

Iris sibirica Snow Queen

Iris forestii

Moraea, tillhör irissläktet

Iris sibirica Dreaming Yellow

5 kommentarer:

 1. Underbart med Iris! Snow Queen var fantastiskt vacker. Mina har inte riktigt slagit ut ännu, jag väntar med spänning på de nya, lila sorterna som jag köpte i våras. Ha det gott!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Tack Carita óch Bertel för en trevlig dag i trevligt sällskap och med mycket trädgårdsprat. Även vädret var på vår sida denhär gången.

  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. En Iris milesii fick följa med mig hem från våran resa runt i Sverige och Finland:)
  Vi hade inte riktigt tid att komma förbi hos er denna gång, men vi ska väl ut och resa fler gånger...Förstår vem som skvallrat:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Va kul att åka på trädgårdsbesök!
  Vilka härliga Irisar du visar. Jag funderar på att gå med i HIH-gruppen, är ni med där?

  SvaraRadera
 5. Precis det inlägg jag behövde när jag deppade för att våra skäggiris inte orkar riktigt...tack! Och glad midsommar!

  SvaraRadera