tisdag 23 oktober 2012

En ny rabatt föds

Häromdan tod vi en runda i trädgården och kom på att vi inte har plats för en del inköpta växter. Vi måste göra en ny rabatt, igen. Vi tyckte det skulle bli bra att använda en av sittplatserna som har lite vandrande skugga. Det betyder ju att en sittplats försvinner men vi får hitta ett nytt ställe i vår.
Vi måste ju börja med att gräva bort grässvålen och för att göra det enklare så valde vi att vända tuvorna och lägga i mitten av rabatten . Rabatten skall bli upphöjd så det passar bra.
Grästuvorna får ligga till sig under vintern och sätta sig och hoppas att gräset dör. Vi vet inte ännu hur slutresultat blir , men fortsättning följer snart. Som tur är har jag inte behövt gräva så mycket den här gången, det är Bertel som gjort grovjobbet, mest enligt mina önskemål.  /Carita
Vi har stenkanter mot  gräsmattan så den har vi flyttat ut och mellan den befintliga rabatten och den nya  blir en stenlagd gång så att man kommer åt att sköta rabatterna. Under gruset har vi markduk.
 
 
Här har vi påbörjat den nya kanten som blir en blandning av sten och torvblock.

4 kommentarer:

 1. Kommer bli jättebra.Härligt att få en ny rabatt att plantera i.MVH

  SvaraRadera
 2. Vad duktiga ni är som kämpar i höstrusket! Blir spännande att se hur den nya rabatten blir. Kommer säkert bli lika fin som resten av er härliga trädgård!/Titti

  SvaraRadera
 3. Hej på er!

  Detdär blir riktigt snyggt och lite mindre gräsytor att klippa är inget att sörja över.
  Ha en bra helg - på måndag får vi kanske snö.

  Gunilla/Hagtorpet

  SvaraRadera