lördag 1 september 2012

Det har regnat och regnat.........

och min dator har inte fungerat , jag har inte kommit ut på nätet, det har varit väldigt irriterande. Jag måste passa på att skriva nu så länge det går. Förra lördagen hade vi vårt sista bussbesök, nämligen trädgårdsamatörerna, Stockholmskretsen.  De kom vid nio-tiden och då var det en härlig morgon med sol och jättefint väder. Kretsen har varit här en gång tidgare men då på våren/försommaren. Vi är ju själva med i den kretsen också så vi känner en del av dem.De stannade ungefär en timme och skulle sedan vidare söderut i Sörmland.  Sen hade vi också ett par besök både onsdag och torsdag av enstaka bokade besökare. Kul med många bekanta och växtintresserade trädgårdsvänner.
Under veckan har jag börjat plantera om och dela perenner. Jobbigt, för det blir så många nya krukor  som jag måste övervintra på något sätt. Jag sparar det bästa och resten kastar jag faktiskt.
Här har jag tagit bort tre stora riddarsporrar och dagliljor. Jag har planterat ett träd/buske som har stått i kruka i några år och som nu måste planteras. Det är en frösådd av frön från Bergianska, Pterostyrax hispida. Det blir spännande att se om den klarar sig. Irisarna som jag planterat och delat är ljusblå, doftande, har tyvärr inget namn.  

Klockan vi köpte i somras har samma färg som hortensian och smälter bra in.

Vindruvorna i växthuset börjar få färg, sorten är Booskop Glory

Lilium Netty's Pride

Häromdan fick jag ett spännande groblad med posten av en trädgårdsbekant i Eskilstuna. Jag vet inte ännu vad den heter men plantan ser spännande ut. Den är planterad i den omgjorda rabatten ovan.

  

1 kommentar:

  1. Visst är det tråkigt med allt regn, tror inte jag varit med om en sådan dålig sommar förut...någonsin. Trist!
    Så fina blommorna var på grobladet och Netty´s Pride var en riktig liten skönhet!
    Ha det gott i regnrusket./Titti

    SvaraRadera