tisdag 3 juli 2018

En riktig bloggtorka

har jag haft , ungefär lika torr som sommaren och trädgården har varit hittills. Hela juni månad har varit full av andra aktiviteter också så jag har inte haft någon lust att sätta vid vid datorn.  I början var det studentfester, sen hade vi öppen trädgård den 10:e och riksmöte den 15-17 juni och nu senast hade vi öppet med 1000 trädgårdar. Däremellan har jag burit vatten och försökt hålla liv i växterna. Det går åt en del för dom är ganska många numera. Våra träd och buskar har också blivit så stora så jag antar att dom tar minst hälften av det som ev kommer ovanifrån.  Vi har fått ca 25 mm sedan slutet av april. Det låter nästan katastrofalt. Undrar hur bönderna klarar sig, inte alls bra har jag förstått.
Vi har ju bara en trädgård att se på och njuta av .
 Trädgårdsamatörernas riksmöte varar i tre dagar och den här gången var det Stockholmskretsens tur att hålla i trådarna. Vi var ute på Lidingö den här gången och hade också möjlighet att besöka Millesgården.På fredagen den 15:e när mötet startade hade vi också sk inreseträdgård  så dom som var på väg till mötet kunde besöka vår trädgård  under dagen. Vi hade öppet till 16.00 och sen fick vi rusa iväg och ta oss till minglet på kvällen. Vi fick inte så mycket tid till att vara på Millesgården men vi hann en liten runda. Sen fick vi den stora äran att vara bussvärdar på lördagen när bussarna till dom olika trädgårdarna skulle iväg. På grund av lite trubbel med leveranser kom vi iväg lite sent så vår planering om hur vi skulle agera som värdar blev inte riktigt som vi tänkt men vi blev i alla fall en  erfarenhet rikare och vi kom fram till alla vackra  trädgårdar som vi skulle. På söndagen  besökte vi den oumbärliga växtmarknaden där dom flesta säkert kunde hitta sina drömplantor. Vädret var förstås underbart då också.Bilderna ovan är sånt som blommat under juni men nu har nästan allt blommat över. Det gick ju så fort i år så man hann nästan inte se vissa blommor, det tog bara en dag så hade dom vissnat. Det som återstår är väl några sensommar och höstblommade växter om dom ens orkar få fram sina blommor.
Vi har ännu inte fått något bevattningsförbud men  vi försöker att inte slösa med dom dyrbara dropparna.
Sen vill vi tacka alla som har besökt oss på våra öppna dagar och i synnerhet 1000-trädgårdar dagen, det var riktigt roligt med alla som besökte oss. Vi försökte svara på så många frågor som möjligt och hoppas att alla fick med sig lite inspiration  till sina egna trädgårdar och att kanske våga öppna sin egen för visning. Det skulle vara roligt om vi blev några fler i Södertälje med omgivning.
Nu hoppas vi på regn, igen. Carita
Trädgårdsfägring

11 kommentarer:

 1. Låter verkligen som om ni har haft fullt upp. Men roligt med alla aktiviteter och alla möten med trädgårdsmänniskor. Hade också öppet under 1000 trädgårdar och det var för första gången någonsin jag gjorde något liknande. Så nu är jag också en erfarenhet rikare. Hoppas på nederbörd nu.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Ja,nu måste vi ha regn. 100 mm minst säger min bondekompis. De har nu börjat ge av vinterfodret till djuren. Köp svenskt, är böndernas uppmaning! De försöker slakta ut så mycket de kan.
  Tror inte du är ensam om bloggtorka. Man vill ju vara ute och njuta så mycket det går och det finns alltid att göra. Ni har ju hunnit med en hel del roliga aktiviteter.
  Fin blomning, fina bilder!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Tack för att jag fick besöka er fina trädgård i år igen. Det där med bloggtorka är nog inte alls ovanligt. Det är lite samma här. Och egentligen är det väl lite sunt, det är ju ute man ska vara på sommaren. Bloggandet kommer nog att skjuta i höjden igen när det blir höst och vinter och vi behöver livas upp med trädgårdsprat.
  Torkan verkar dessvärre fortsätta. Jag gör samma sak, vattnar minimalt för att spara på de dyrbara dropparna. Måtte det komma regn snart!

  Ha en fortsatt trevlig sommar!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara blomsterbilder du bjuder oss på.Regnet det är så välkommet denna sommar när det kommer för nu börjar det vara fruktansvärt torrt.Tycker synd om bönderna som måste slakta på grund av torkan.Bloggtorka det har man i bland och då kan man göra ett uppehåll det är helt ok.Nu vill man ju njuta av det underbara utanför för underbart är ju kort som det heter.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder... ..älskar hur ni klippt och format boken till en portal :) Det lät som en hektisk juni månad men samtidigt också väldigt givande. Det känns som juni bara sprungit förbi och då har jag inte ens varit i närheten av er aktivitetsnivå. Men ok... ..jag jobbade mycket :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Hej Carita!
  Vilka vackra blommor, visst gick det fort i år, ser lite överblommat ut, men nu börjar riddarsporrarna slå ut.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 7. Har också haft bloggtorka och knappt varit runt och läst andras heller. Får skylla på solen;)
  Dåligt med regn här också. Är så tacksam att vi fortfarande får vattna, men är också sparsam och tänker på hur och vilka som ska prioriteras.
  I år kom jag i väg och så flera trädgårdar i Säffle trakten på 1000 trädgårdar. Jätte trevligt!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Alltid lika roligt att höra lite från Riksmötet! Då har du fått boosta din självkänsla ordentligt med många nöjda besökare!Först STA och sedan 1000 trädgårdar! Du haft dina fiskar varma förstår jag :-)!

  Fortsätt att vattna för de små innevånarnas skull!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 9. These flowers are absolutely beautiful! I love the array of colors and unique physical nature to each of these plants. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day! Keep up the posts, love this!
  World of Animals

  SvaraRadera
 10. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 11. Thank for your very good article! i always enjoy & read the post you are sharing!

  ดูหนัง

  SvaraRadera