måndag 25 juli 2016

Vi längtar

efter en redig regnskur , både vi och trädgården flämtar i värmen. Vilka härliga riktiga  sommardagar vi har haft men nu börjar jag se resultatet av torkan. Trädgården ser faktiskt rätt vissen och varm ut. Vi har haft vattenspridaren igång och burit ett antal vattenkannor till dom olika rabatterna för att hålla lite liv kvar i växterna. Jag hoppas dom klarar sig till regnet så småningom kommer.
Vi har inte suttit på och rullat tummarna dom här dagarna utan vi har jobbat på . Nu blev det dags för den stora avverkningen igen och jag förstår inte att det vuxit så mycket sedan förra året. Vi gjorde ju en stor rensning då men nu var det dags igen.
Vi har glesat ur silverpäronträdet med mer än hälften. Det var helt tätt men nu kan man faktiskt se igenom grenverket och växterna under för lite ljus. Sen har vi tagit ner tre stammat av vår katsura som fortfarande har tre kvar. Det var helt nödvändigt. Vi har planterat träd för att få skugga men nu blev det för mycket av den varan så det är bara att gallra.
I vår sk. ´skog´har vi tagit bort en gammal bollthuja som nu var kanske fem meter hög och var grön enbart i toppen. Vi hade ju stammat upp den tidigare. När vi köpte den för kanske 30 år sedan var den liten och rund och skulle bara bli ca 1 meter på höjden och bredden men så blev det ju inte och nu är den helt borta.
Sen har vi gallrat en massa andra buskar och träd också. Det konstiga är att det syns nästan inte alls annat än att det har blivit lite mera ljus till växterna.
Och inte nog med det här. Vi tröttande på att dra för rådjursnätet till innergården varje kväll så Bertel har byggt ett staket med grind i stället. Mycket snyggare och mera praktiskt , nu är det bara att öppna och stänga grinden när man har lust .
Jag kollade igenom alla bilder jag tagit nu under juli och hade redan glömt hur fint det har varit. Visar mer om det senare. Ha en fortsatt fin sommar. /Carita Så här blev det, samma stil på detta som vårt gamla staket som vi har.Här blev en stor öppen yta som inte är planerad.  Kanske får den bida sin tid till våren, vi får se.

5 kommentarer:

 1. Alltid lika flitiga! Staket med grind blev ju bra. Skulle behöva nåt liknande här, men det är inte ens med på femårsplanen. Torkan är tuff, har aldrig varit med om maken. Håller liv i köksträdgård, växthus och sommarblommor och klipper ner övrigt efter hand. Tack och lov är det torrt för sniglarna också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ja, fy för denna torka! Hoppas det kommer regn snart! Jag har en del växter i kruka som ska planteras och andra växter som ska flyttas men det går ju inte nu i torkan.
  Det var lite lustigt att läsa ert inlägg idag, vi gjorde nämligen precis samma sak igår - alltså gallrade och klippte buskar och träd.
  Vilket snyggt staket Bertel har gjort! Det blev jättefint!
  Ha en fin dag i värmen!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev med staket och grind ja värmeböljan vi nu har den är tuff för alla levande varelser.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 4. Det blev snyggt med grinden och staketet. Ser ut som ni gallrat en hel del, men det blev fint. Här behöver man bara gå ut så är man helt slut av värmen. Har försökt måla ett staket, men det går inte att stå ute i värmen. Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det blev snyggt med staketet och grinden. Jag har också försökt hålla liv i trädgården och stödvattnat. Och som ett brev på posten anländer sniglarna - har planterat några nya hostor och jag får verkligen slåss för deras liv.

  SvaraRadera