fredag 9 oktober 2015

Blommig fredag- sommarens projekt

först tänkte jag att jag har inte gjort ett enda dugg utöver det vanlig men sen kom jag på att jag har gjort massor av projekt den gångna våren och sommaren och sensommaren. Resultatet av många projekt syns kanske bättre nästa år, hoppas jag.  

Första projektet var ju att göra om det här nedgångna fågelbadet som hade sett sina bästa dagar. Hittade ett kar i rätt storlek som jag hade tänkt.


 Vi hittade ett kar i rätt storlek i Kalmar av alla ställen. Resultatet blev så här.


Samtidigt passade vi på att besöka släktens trädgård i Blekinge, Soltomta.


Sen följde en gallring och avverkning utan dess like. Halva honungsrosen och ett antal stammar av olika träd och buskar åkte till tippen. Resultatet syms kanske bättre nästa sommar.
Så här ser fågelbadet ut nu på hösten med några växer i planteringspåsar, bara att lyfta upp om man vill ha dom någon annanstans under vintern. Vi funderar på att låta både växter och vatten vara kvar och täcka allt med frigolitlock. Vi får se hur vi gör.
Flera projekt kan ni hitta under  Bland rosor och bladlöss.


10 kommentarer:

 1. Givande att se hur platser förändras. Saknar "vatten" här, har ett par blänk bara.
  (Fjädergräset borrade sig igenom en tjock duk på bordet;))
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Så fint! Det är härligt med små vattenblänk på flera ställen i trädgården. Det brukar vara uppskattat av fåglar, insekter och smådjur.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Verkligen snyggt! Gillar den runda breda kanten!! Skulle också behöva röja bort en jätte till Sälg träd här. Fast vi behöver nog hjälp till det. Hade ut en som tittade, men oj så dyrt det var...letar vidare...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Fint litet vatten. Kan tänka mig att inte bara fåglar utan kanske också grodor och insekter tycker badet är intressant. Mycket jobb så fort man sätter igång att stöka runt.
  Önskar trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Att ta hand om allt vi anlagt och satt igång är verkligen ett projekt :)

  SvaraRadera
 6. Det blev ju ett riktigt fint vattenblänk i Er trädgård man behöver sådana i trädgården för sin egen del men även för insekter och fåglar.Ha en fin helg/Margareta

  SvaraRadera
 7. Fuglebadet med fontene, og plassen rundt ble riktig fint med stener/brodstein.
  Tror vi må beskjære honningrosen kraftig til våren, så vi slipper den jobben dere hadde:-)
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 8. Så vackert fågelbadet blev med en fantastisk tjusig finish med de olika plattorna. Jag är ju lite svag för både fågelbad, dammar och stenar.

  SvaraRadera
 9. Det blev ett fint fågelbad, och det var ingen liten mängd ni klippt. Det blir stor skillnad när man fått rensat ut och avverkat lite.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Skrev just en jättelång kommentar som bara försvann! Prövar igen och nöjer mig nu med att skriva att ert fågelbad blev jättefint :)

  Ha en fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera