lördag 7 december 2013

På tal om årets höjdpunkt

köpte jag en julklapp till mig själv som verkligen blev årets höjdpunkt för mig. Det är Hannu Saarenströms bok Lundens skugga. Jag har sett den nämnas i olika sammanhang och den var nominerad till Årets trädgårdsbok också, jag gillar hans böcker så jag ville gärna se den i vekligheten.Jag hittade den i bokhandeln på stan så  jag kunde bläddra i den på riktigt och föll pladask. Jag gick hem och köpte den på nätet , den är min absoluta favoritbok just nu.
Den har otroligt fina bilder så jag får massor med idéer och inspiration för våra skugg-  och s.k lundpartier och jag ser att jag vill utveckla dom mera och skaffa en massa nya växter igen.
Jag rekommenderar intresserade som inte redan har den att t ex be att få den i julklapp eller köpa själv som jag gjorde.
Jag såg att jag också måste ha ´Jord-en bok om global o lokal jordkunskap som alla borde läsa´.Den har tydligen blivit Årets trädgårdsbok.
Vintertid är ju bokläsartid då man kan riktigt frossa och fantisera om förändringar i trädgården med hjälp av alla tips och idéer man kan hitta i böcker.
Numera kan man hitta all fakta om växter och trädgård på nätet och det är ju praktiskt ibland men jag gillar böcker som man kan hålla i , ta med sig överallt och är personliga.
Det går förstås att skaffa sig alla möjliga digitala  hjälpmedel men dom är ju så tråkiga och opersonliga enligt min mening./Carita

Bild på Syneilesis palmata, palmstånds. Jag planterade ut några exemplar som jag sått i våras så jag hoppas att jag får se någon sån här topp i vår och att dom blir fler så småningom.

Mina favorittidningar


rita

7 kommentarer:

 1. Håller med dig! Köpte boken i våras och blev helt betagen i den. Underbara bilder och mängder av intressanta fakta. Perfekt vinterläsning/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Boken är helt fantastisk!
  Köpte den på mässan och Hannu var så söt och snäll att han signerade den med några personliga ord till mig.
  Har redan läst den tre gånger :=)
  Vad som glädjer mig extra med boken är att växterna han beskriver fungerar utan problem även i min zon 5-6.

  Trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
 3. Tack för boktipset - jag letar ständigt nya böcker och det är svårt numera att hitta god trädgårdslitteratur.

  ...och dendär växten - palmstånds - är verkligen läcker. En ny bekantskap för mig.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Jag såg Hannus bok på Kringlan härom dagen och funderade på hur den var. Nu vet jag att jag kan önska mig den i julklapp vilket jag också kommer att göra. Ser också att du har precis exakt samma favorittidningar som jag har :)

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Den boken har jag funderat på ett bra tag, blir nog till att jag köper den. Och visst kan man skaffa fram så gott som all information på nätet nu för tiden, men inget slår att krypa upp i soffan med filten över benen och mysa med en riktigt bra trädgårdsbok när det är mörkt och kallt ute.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset, det låter som något för mig och vår skuggiga markplätt."Nu är alla klappar fixade" sa familjen igår...men jag fyller år en bit in i januari så jag önskar glatt vidare :))

  SvaraRadera
 7. Så flott bok, det er så fint med hage bøker og blader nå vinterstid.
  Kos deg og ha en fin andre søndag i advent fra Marit.

  SvaraRadera