lördag 1 december 2012

Gran canaria

Vi besökte Gran Canaria mellan den 17-24 nov så det har varit lite stiltje på bloggen. Vi lyckades också få med oss några bakterier som vi inte gillade så vi har legat lite lågt den här veckan men nu är vi nog på banan igen.Som tur var höll vi oss friska nästan hela vistelsen så vi hann uppleva en del. Under två dagar hyrde vi bil för att se så mycket som möjligt. Vi besökte bl a den botaniska trädgården en bit utanför Las Palmas, där vi bodde.I samband med det åkte vi upp på Pico de Bandama, en gammal vulkankedja och en stor krater.  Nästa dag åkte vi runt nordvästra sidan av ön och det blev en naturupplevelse utan like, höga berg  och djupa dalar.Där fick vi åka på bergväggarna långa sträckor, ibland smala vägar och enbart kurvor hela tiden. Med hjälp av EU-bidrag så var vägarna förhållandevis bra, utom där det fanns risk för stenras, det var läskigt.
Mogan

Utsikt från Mogan
Acacia Flamboyant
Jakaranda
Okänt namn


Botansika trädgården
Fina stammar


 
 

Vy över en del av bergen

Botaniska trädgården

Härfåglar

 
Vi fick nog av så mycket berg och höjder  så nästa dag åkte vi till södra sidan och Maspalaomas. Där var det nästan sandstorm vid sanddynerna, vi försökte bada men allt blev täckt med sand på 0-tid så vi kom underfund med att vi trots allt föredrar skogar och grönt. Vi hade i alla fall bra väder 20- 25 grader och sol mest.Det som är bra med att åka bort  är att  man värdesätter det man har mycket mer när man kommer hem, i alla fall gör jag det just nu. I förrgår fick vi den första snön, det blev ljust och fint. Jag är ingen vintervän men just nu tycker jag det är vackert. Nu skall jag börja fixa lite adventsstämning. Ha en trevligt första advent, alla. / Carita

3 kommentarer:

 1. Härligt med en liten semestertripp i vintermörkret.
  Tråkigt att dra på sig bakterier men skönt att det är nu över och ni båda mår väl igen.

  Ljuvliga bilder!
  den gula blomman kan vara Tecoma stans.

  Trevlig 1:a Advent!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från Gran Canaria. Om vägarna där kan man väl säga "härligt, härligt men farligt, farligt". Men visst är det helt underbart att bila runt ön, många fina trädgårdar finns det också. Skönt att ni är pigga igen.
  Ha en skön helg./Titti

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder! Nog kan man bli lite avundsjuk på dem som har längre odlingstid att njuta av. Att resa i slutet av november är ju perfekt.

  Det är ju ett underbart första adventsväder, solen skiner och snön gnistrar. Det får vara så här under ett par månader, men sedan!

  Trevlig första advent!
  pia

  SvaraRadera